2023: Obrat Broker Trustu vzrostl a přesáhl 2,7 miliardy. Tahounem byly investice a pojištění

Loňský rok je dávno za námi, a přestože pro nás byl velmi úspěšný, v Broker Trustu se raději díváme dopředu než do minulosti. Už brzy proto naše partnery seznámíme s přehledem vychytávek, které jim dodáme v nejbližších měsících. Nyní máme ale čerstvě auditované výsledky za rok 2023, a tak tu máme pro zájemce malé ohlédnutí i s komentářem našeho ředitele Milana Vodičky. Děkujeme znovu všem našim partnerům, klientům a celému týmu.

PS: Jestli vás baví čísla tak jako nás, celou výroční zprávu za rok 2023 si stáhněte zde.

Broker Trust, největší zprostředkovatel finančních produktů v ČR, dosáhl podle auditovaných výsledků v roce 2023 provizního obratu přes 2,7 miliardy korun. Meziročně je to přibližně o 100 milionů více. Pokračující pokles hypotečního trhu se podařilo kompenzovat výraznými nárůsty napříč ostatními segmenty, zejména posílením životního pojištění a investic. Na konci roku měli partneři Broker Trustu pod správou 64 miliard korun investovaných prostředků. Broker Trust představil i nové exkluzivní nástroje pro poradce.

Naši partneři dokázali zareagovat na situaci na trhu. Mnozí využili i našich tipů získaných z analýz klientského kmene, ještě více pracovali s rozšířenou nabídkou aplikací a nástrojů a intenzivněji využili možností vzdělávání napříč produktovými oblastmi. Velmi nás potěšilo, že jsme zaznamenali historicky nejvyšší hodnotu metriky NPS, která vyjadřuje spokojenost partnerů s našimi službami. Je to důkaz, že jdeme společně po správné cestě,“ říká Milan Vodička, který zastává od loňského roku pozici generálního ředitele Broker Trustu.

Investice a pojištění na růstové vlně

Pozici nejsilnějšího segmentu si v loňské produkci upevnilo životní pojištění, které vzrostlo o více než 7 %, z celkového koláče tržeb mu patřilo více než 40 %. Na druhé místo se již dostaly investice, jejich podíl na tržbách dosáhl 19 %. Dlouhodobého trendu se drželo neživotní pojištění, které meziročně vzrostlo o výrazných 26 % a navýšilo svůj podíl na tržbách na 17 %. Segment úvěrů, dominantně tvořený hypotékami, poklesl o 18 % a tvořil 16 % celkových tržeb za rok 2023.

Broker Trust, jehož služby využívá na 3 000 aktivních finančních poradců, představil v uplynulém roce řadu softwarových vylepšení stávajících nástrojů, ale i nástroje zcela nové. Novinka BT Život se zaměřuje na efektivní vytvoření pojistného plánu, tedy optimálního nastavení pojistných rizik a částek. BT Penze pokrývají kompletně oblast penzí, jednoduše porovnají klientovy stávající produkty a investiční strategii s alternativami na trhu.

Nástrojem BT Penze, který měli v prvním pololetí roku 2024 partneři Broker Trustu exkluzivně k dispozici, jsme reagovali na legislativní změny a zvýšenou potřebu klientů řešit své zajištění na stáří. I do budoucna předpokládáme rostoucí důležitost tohoto segmentu,“ uvádí Milan Vodička.

Pokračující digitalizace zjednodušuje administrativu

Díky pokračující digitalizaci se podařilo zjednodušit řadu administrativních povinností a také snížit chybovost u nových obchodů. Pokračovala oblíbená setkání poradců s experty napříč segmenty v rámci BT Komunit a školení, kdy Broker Trust proškolil poradce ve více než 7 600 případech.

Broker Trust představil v loňském roce také pětici strategických pilířů, na kterých chce stavět úspěch v následujících letech. Jedná se o oblasti intuitivní nástroje, hodnota pro klienta, prosperita partnerů, radostný zážitek a úspěšný tým.

Cílem více jak 160 profesionálů, kteří v Broker Trustu pro naše partnery pracují, je poskytovat špičkový servis a zázemí, jež vycházejí z reálných potřeb každodenní poradenské praxe a podpoří růst byznysu i v době zvyšujících se regulačních nároků nebo klientských požadavků. Proto se pravidelně setkáváme s majiteli poradenských společností a naše partnery jsme ještě intenzivněji zapojili do získávání zpětné vazby a vývoje nástrojů, kdy prioritně zapracováváme požadavky a funkcionality, které poradci pro svou práci nejvíce potřebují,“ dodává Milan Vodička.

Zdroj: Tisková zpráva Broker Trustu

Související články

Ostatní

Jistota do každé doby. Broker Trust potvrdil nejvyšší možný rating finanční stability AAA

Broker Trust opět získal na základě detailní analýzy nejvyšší rating finanční stability od společnosti Dun & Bradstreet Czech Republic. Top příček v hodnocení „finančního zdraví“ dosahuje Broker Trust pravidelně od…

23. 8. 2024 2 minut čtení minut čtení

Poradenství, Zpravodaj

Máme pro poradce tipy v investicích, pojištění i úvěrech. Kde jsou příležitosti nejen teď o prázdninách?

Prázdniny jsou v plném proudu a klienti tráví mnohdy čas fyzicky i v myšlenkách na dovolených nebo někde u vody. Léto je co do schůzek volnější částí roku, a tak…

13. 8. 2024 6 minut čtení minut čtení

Poradenství, Výnosy

Změny ve spoření na penzi. Jak získat maximum a co mají dělat důchodci, kterým stát od července nepřispěje?

Už od července začnou platit změny, které se dotknou spoření na penzi ve státem podporovaných produktech. Týká se to více než 4 milionů lidí, kteří spoří ve „starých“ transformovaných fondech…

24. 6. 2024 9 minut čtení minut čtení

Zpět na články

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.